בדרך כלל, כאשר אנחנו שומעים את המונח "מזונות", אנחנו מדמיינים את האב המשלם מזונות לגרושתו ולילדיהם המשותפים. אמנם הבעל חייב לשאת במזונות האישה והילדים מכוח דין תורה בדת היהודית, אך עד גיל 15, אז החיוב אינו מדין תורה, אלא מדין צדקה, אז הורי הילד חייבים במזונות בחלקים שווים. איך נקבע מה סכום המזונות לאישה? עורך דין גירושים רן רייכמן מסביר שהבעל חייב במזונות לפי הכלל של "עולה עמו ואינה יורדת", ו"לפי עושרו של הבעל".
כשהילדים מגיעים לגיל 18, תלותם בהורים לא מסתיימת – אלא אפילו גדלה במידה מסוימת, מכורח המציאות הישראלית: שירות צבאי והשתכרות נמוכה מאוד של הילדים מהמשכורת הצבאית הזעומה. עו"ד רן רייכמן מציין שעל פי ביהמ"ש העליון, ילד שמלאו לו 18 ומשרת בצה"ל, צרכיו הם שליש מאלו של ילד אחר, ועל האב יהיה לשלם שליש מהסכום שנקבע עבורו, עוד כשהילד היה קטין.
מה קורה אם האב נעלם וקיים קושי לאכוף את פסק הדין? אם הבעל יהודי והאישה לא? פתרון לסוגיות אלה ועוד מצוי בחוק לתיקון דיני משפחה משנת 1969. החוק מספק מענה למקרים שבהם אין חובת מזונות, על פי הדין האישי. החוק מכיר בחובת הילד לשאת במזונות של מי מהוריו, או של שני ההורים. ישנם מקרים שבהתקיימם ניתן לבסס את החובה המשפטית של בן, לשאת בתשלומי המזונות של הורה אחד או שני ההורים.
עורך דין רן רייכמן - צוות האתר
Latest posts by עורך דין רן רייכמן - צוות האתר (see all)
- שלושה טיפים לנשים שגילו שהבעל בוגד בהן - 22 בינואר 2015
- עו"ד רן רייכמן: האם ילד יכול לשלם מזונות להוריו? - 16 בינואר 2015
- עו"ד רן רייכמן – כיצד הבעל יכול לפעול אם יש חשש שהאם עומדת לעזוב את הארץ עם הילדים? - 16 בנובמבר 2014